UNG Evenementen

Organisatie diverse evenementen

Dr. Olthuis wandeltocht 2017

Op vrijdag avond 29 en zaterdag 30 september werd in Elburg Vesting de eerste editie van Elburg BinnensteBuiten georganiseerd. Zes evenementen in één weekend.

Dr. Olthuis  wandeltocht
Aan de achtste editie van de Dr. Olthuis  wandeltocht hebben 360 wandelaars meegedaan. Al vroeg melden de eerste deelnemers zich op de startlocatie, de Kloostertuin van het voormalig Agnietenklooster, nu bekend als Museum Elburg.

Er was veel waardering voor de wijze waarop de tocht was georganiseerd, de duidelijke route aanduiding en de enthousiaste verkeersregelaars. In de routebeschrijving was van de historische bezienswaardigheden informatie opgenomen, verzorgt door de Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop. Na afloop konden de wandelaars een bezoek brengen aan één van de activiteiten van Elburg BinnensteBuiten

In 2018 staat de Dr. Olthuis wandeltocht weer op de agenda voor zaterdag 29 september. Voor meer formatie over de Dr. Olthuis wandeltocht  kunt u contact opnemen met Gerrit Steert. Telefoonnummer 06 433 57 814.

Elburg BinnensteBuiten
Op de vrijdagavond werd Elburg BinnensteBuiten geopend door Martien van der Knijff. Hij bespeelde vol enthousiasme zijn mobile carillon in de muziektent op de Vismarkt.  Op ludieke wijze werd medewerking verleent door de stadsdichter Ewoud Gosker. Martien van der Knijff bespeelt o.a. ook het carillon van Elburg.

Eveneens op de vrijdagavond vond in het Gruithuis een lezing plaats van Flip van Doorn. van Doorn verwoed wandelaar én schrijver, vertelde over de ontdekkingen van Jacobus Craandijk. Craandijk beschreef zijn authentieke voettochten door het Nederland van voor 1900. De lezing werd georganiseerd door de bibliotheek Noord-Veluwe, Culturele Stichting Elburg en de Elburger Boekhandel.

De zaterdag stond bol van de activiteiten waarbij Museum Elburg min of meer een centrale rol had. In de kloostertuin van museum Elburg organiseerde UNG evenementen de 8 e  editie van de Dr. Olthuis wandeltocht. En in de Kapel van Museum Elburg presenteerden Mona Lisa, Wereldwinkel Elburg en Opsmuk Jewelry zich met eerlijke en duurzame kleding en accessoires. Tevens waren er proeverijen van Tony ijs van Casa Picola en olijven van Doraki . De Elburger Boekhandel was aanwezig  met boeken die pasten bij de thema’s.

 

 

Om 10.00 uur werden de deelnemers aan het stadsomroepersconcours in de refter van het museum ontvangen waarna het overhandigen van de geloofsbrieven en de loting plaatsvond  op de muziektent. Om 13.30 uur ging het omroepersconcours van start. Rond 16.30 uur maakte een vakkundige Elburgse jury de winnaar bekend. Nummer 1 werd Rien Mulder uit Hindeloopen.

     

 

Vanaf 13.00 uur werd in de Kruidentuin, een verborgen pareltje  in de Ellestraat, uitleg gegeven over sagen, mythen, legenden en sprookjes. Beide evenementen zijn georganiseerd door de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop.

Ondanks dat de regen invloed had op de publieke belangstelling bij de buitenactiviteiten waren de reacties op de verschillende programmaonderdelen positief en staat de tweede editie van Elburg BinnensteBuiten voor 28 en 29 september 2018 op de agenda.


Elburg, unieke vestingstad op de Veluwe !

 

Logo UNG Evenementen (JPEG)

Twitter: @UNGevenementen
Facebook.com/ung.evenementen
E-mail: iinfo@ungevenementen.nl